SHARING KNOWLEDGE - CONNECTING PEOPLE - TACKLING CHALLENGES
regisztráció / bejelentkezés

Regisztráljon vagy jelentkezzen be

Írjon nekünk

Írjon nekünk

Gyakori kérdések

Gyakran Ismételt Kérdések

Hírlevélre feliratkozom

Hírlevélre feliratkozom

Ön miért keresi fel elsősorban az EIP AGRI portált?


Bizonyítsa be, hogy nem robot

A MEZTELEN CSIGÁK ELLENI VÉDEKEZÉS LEHETŐSÉGE TEJSAVÓS CSAPDÁZÁSSAL

A meztelen csigák a szántóföldi és kertészeti növények régről ismert kártevői. Kártételükkel jelentősen megnehezítik a kertészeti üzemek és különösen a házikertekben kertészkedők dolgát. Az általuk okozott kártétel a lágyszárú termesztett növényeken, zöldségféléken jelentkezik. Különösen jelentős kártétel alakul ki a gondozatlan területekkel határos házikertekben, ahol a csigák az elgyomosodott növényállományokban kiváló rejtekhelyeket találnak.

Megtekintés »

EURÓPAI FEJLESZTÉSEK A KÖRNYEZET VÉDELME ÉRDEKÉBEN A SZŐLŐ-BORSZEKTORBAN WINENVIRONMENT PROJEKT (ECO/08/239045; EU CIP-EIP)

A szőlő-bor ágazatban a szőlőtermelők és pincészetek a gyakran szembesülnek két fontos környezeti problémával, ami egyrészt a kemikáliák és növényvédőszerek nagyarányú használata a szőlőtermesztésben, illetve a jelentős víz és energiafogyasztás a borkészítés során. Ennek követése, az erőforrások minél optimálisabb felhasználása, a környezet kímélése, a gazdaságosság, valamint jogi előírások együttes figyelembe vétele minden gazdálkodó számára fontos, de nehéz feladat.

Megtekintés »

A GMO MENTESSÉGET BIZTOSÍTÓ NEOTRADICIONÁLIS TERMELÉSI ELJÁRÁS KIDOLGOZÁSA A SERTÉSTENYÉSZTÉSBEN

Az állattenyésztés jelenleg érzékelt egyik legnagyobb kihívása a biztos, GMO - mentes forrásból származó állati élelmiszer, amelyet megfelelő minőségben és mennyiségben, a környezet fenntarthatóságát szem előtt tartva, költséghatékonyan állítsanak elő úgy, hogy az állati takarmány származása beazonosítható legyen.

Megtekintés »

 • Összefoglaló talajegészség témájú Best4Soil európai projektről

  A projekt eredményei kapcsán betekintést kaphatunk a talajvédelmet és növényvédelmet egyaránt szolgáló jó gyakorlatokba.

  Megtekintés »
 • A Eurostars-3 Program értékelőket keres agrár- és élelmiszeripar területen

  Az értékelés vállalása mellett szól, hogy betekintést nyújt a Eurostars-3 program belső működésébe és az értékelési folyamatába.

  Megtekintés »
 • Lehetőség nyílt kutatási infrastruktúrák igénybevételére az EJP Soil programon keresztül

  Az EJP Soil programon keresztül megnyílt a lehetőség kutatási infrastruktúrák igénybevételére olyan kutatók számára is, akiknek intézménye nem vesz részt az EJP Soil konzorciumban (a TASK 7.4 Access to infrastructure projektfeladat ke ...

  Megtekintés »
 • Megjelent a Tudományos Mecenatúra pályázat

  Megjelent a Tudományos Mecenatúra pályázat, amelynek célja, hogy támogassa a hazai tudományos kutatói közösségnek a nemzetközi vérkeringésbe való bekapcsolódásán túl a nyílt tudomány hazai térnyerését.

  Megtekintés »
 • Összefoglaló talajegészség témájú Best4Soil európai projektről

  A projekt eredményei kapcsán betekintést kaphatunk a talajvédelmet és növényvédelmet egyaránt szolgáló jó gyakorlatokba.

  Megtekintés »
« »

 

Újabb lehetőség az i2CONNECT keretében: Interaktív innovációs támogatási tanácsadóvá válás

Az i2CONNECT keretében szerveződő szeminárium mesterhallgatóknak és tanároknak szól.

2022.05.19.Megtekintés »

SmartAgriHubs webinárium: „PÖTTINGER - heading forward by innovation and continuity“

2022. május 20-án, "PÖTTINGER - heading forward by innovation and continuity" címmel kerül megrendezésre a hetedik SmartAgriHubs webinárium. 

2022.05.18.Megtekintés »

DISARM Horizont 2020 projekt záróeseménye: Practical advances in farming to tackle antimicrobial resistance

A DISARM Horizont 2020 projekt záróeseményére 2022. május 16-án kerül sor, amely "Practical advances in farming to tackle antimicrobial resistance" címmel kerül megrendezésre a Copa-Cogeca központjában, Brüsszelben, azonban online módon is van lehetőség a részvételre. 

2022.05.02.Megtekintés »

Felhívás a "Vegyen részt az uniós misszióban" című közvetítői eseményen való részvételre: Talajmegállapodás Európáért "

Az Európai Bizottság Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Főigazgatósága (DG AGRI) és az "Innováció és tudáscsere | EIP-AGRI" közvetítői rendezvényt szervez "Vegyen részt az EU misszióban: Talajmegállapodás Európáért" néven

2022.04.11.Megtekintés »

Online információs esemény: külföldi kutatók fogadásával kapcsolatos tudnivalók

Az NKFI Hivatal április 12-én kedden 10:00 – 12:00 óra között online információs eseményt szervez az egyetemek és kutatóintézetek külföldi kutatók fogadásával foglalkozó munkatársai számára.

2022.04.04.Megtekintés »

Tapasztalt oktatókat keresnek az interaktív innovációval kapcsolatos szaktanácsadói módszertani képzések megvalósítására az i2connect projekt keretében

Az i2connect projekt keretében tapasztalt oktatókat keresnek az interaktív innovációval kapcsolatos tanácsadói/szaktanácsadói módszertani képzések megvalósítására a 2022. 09. 15. és 2024. 06. 30. közötti időszakban Csehország, Dánia, Észtország, Románia, Szlovákia, Spanyolország és Svédország vonatkozásában.

2022.03.28.Megtekintés »

FELMÉRÉS - Az EU tanácsadóinak elképzelései az innovációról és a kompetenciákról

Felkérünk minden uniós mezőgazdasági tanácsadót, hogy vegyen részt ebben az online felmérésben

2022.03.25.Megtekintés »

Pályázati lehetőség: Alkalmazott Kutatási Alap (FAR) EuFMD Délkelet-Európa (SEE)

Az Európai Bizottság a ragadós száj- és körömfájás elleni védekezés érdekében (EuFMD) közzétette az EuFMD Délkelet-Európai (SEE) Alkalmazott Kutatási Alap (FAR) 2. kutatási pályázati felhívását.

2022.03.25.Megtekintés »

Felhívás az EIP-AGRI "Átállás a biogazdálkodásra: innovatív megközelítések és kihívások" című workshopján való részvételre

"A biogazdálkodásra való áttérés: innovatív megközelítések és kihívások" című workshopja megrendezésre kerül, és várjuk a résztvevők jelentkezését!

2022.03.25.Megtekintés »

Konferencia: Az állattenyésztés jövőjének alakítása kutatásokon keresztül

A francia Mezőgazdasági és Élelmiszerügyi Minisztérium 2022. június 13-án konferenciát szervez Párizsban, amelynek középpontjában a címben jelölt téma áll. 

2022.03.25.Megtekintés »

"EIT Food - a mezőgazdaság, az élelmiszeripar és a táplálkozás legnagyobb innovációs központja" című webinárium

Rövid webináriumi szünet után újra itt vagyunk, és örömmel meghívjuk Önöket egy izgalmas SmartAgriHubs webináriumra

2022.03.25.Megtekintés »

EUREKA! Itt az EU Farmbook online tudástár

Meghirdetésre került az EU Farmbook online tudástár 2 disszeminációs eseménye, a hazai webináriuma, és a nemzetközi zárókonferenciája

2022.03.21.Megtekintés »

Alkalmazkodás az éghajlatváltozáshoz, ideértve a társadalmi átalakulásokat missziót és Óceánunk és vizeink minőségének helyreállítása 2030-ig missziót bemutató információs nap

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal együttműködve az Express Innovation Agency-vel információs rendezvényt szervez a Horizont Európa kutatási és innovációs keretprogram éghajlatváltozással és vizeink védelmével kapcsolatos pályázati lehetőségeinek bemutatására.

2022.03.07.Megtekintés »

62 millió eurós finanszírozási lehetőség a talaj egészségére

Új pályázati lehetőségek a Horizon Europe keretében 8 témában kerültek meghirdetésre

2022.01.28.Megtekintés »

Az Európai Bizottság olyan kiváló szakértőket keres, akik tanácsot adnak az 5 EU-misszió tekintetében

Ez a felhívás az új Missziós Testületek tagjai számára lehetőséget nyújt arra, hogy új készségeket vegyenek fel, és összehozzák a legjobb szakértőket a missziók támogatására.

2022.01.27.Megtekintés »

Támogatás minden EIP-AGRI Operatív Csoport számára - Gyakorlatorientált célkitűzések

A jelenlegi Horizont Európa program számos lehetőséget kínál az operatív csoportok számára. Részesei lehetnek az egész EU-ra kiterjedő többszereplős projekteknek vagy tematikus és tanácsadó hálózatoknak.

2022.01.26.Megtekintés »

Magyar Innovációs Nagydíj

A Magyar Innovációs Alapítvány - a Magyar Innovációs Szövetséggel közösen - az NKFIH főtámogatásával, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Agrárminisztérium, és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala támogatásával, 30. alkalommal hirdeti meg a Magyar Innovációs Nagydíj pályázatot.

2022.01.24.Megtekintés »

Farmers leading implementation of sustainable water management solutions

2022.01.07.Megtekintés »

FENNTARTHATÓ MEZŐGAZDASÁG - ÉLHETŐ JÖVŐ

2021. november 26-án (pénteken) 9:00 órai kezdettel kerül sor az SZTE Mezőgazdasági Kar SÓFALVY előadótermében és ONLINE formában a FENNTARTHATÓ MEZŐGAZDASÁG - ÉLHETŐ JÖVŐ című konferenciára. 

2021.11.22.Megtekintés »

NE MULASSZA EL BENYÚJTANI AZ EIP PROJEKTJÉHEZ TARTOZÓ BESZÁMOLÓKAT!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a kifizetési igényléshez, mérföldkőhöz kapcsolódóan a szakmai beszámolók benyújtására az Innovációs operatív csoportok létrehozása és az innovatív projekt megvalósításához szükséges beruházás támogatása című felhívásnak megfelelően az EIP-AGRI Magyarország oldalán van lehetőség az alábbiak szerint.

2021.07.02.Megtekintés »