SHARING KNOWLEDGE - CONNECTING PEOPLE - TACKLING CHALLENGES
regisztráció / bejelentkezés

Regisztráljon vagy jelentkezzen be

Írjon nekünk

Írjon nekünk

Gyakori kérdések

Gyakran Ismételt Kérdések

Hírlevélre feliratkozom

Hírlevélre feliratkozom

Ön miért keresi fel elsősorban az EIP AGRI portált?


Bizonyítsa be, hogy nem robot

A MEZTELEN CSIGÁK ELLENI VÉDEKEZÉS LEHETŐSÉGE TEJSAVÓS CSAPDÁZÁSSAL

A meztelen csigák a szántóföldi és kertészeti növények régről ismert kártevői. Kártételükkel jelentősen megnehezítik a kertészeti üzemek és különösen a házikertekben kertészkedők dolgát. Az általuk okozott kártétel a lágyszárú termesztett növényeken, zöldségféléken jelentkezik. Különösen jelentős kártétel alakul ki a gondozatlan területekkel határos házikertekben, ahol a csigák az elgyomosodott növényállományokban kiváló rejtekhelyeket találnak.

Megtekintés »

EURÓPAI FEJLESZTÉSEK A KÖRNYEZET VÉDELME ÉRDEKÉBEN A SZŐLŐ-BORSZEKTORBAN WINENVIRONMENT PROJEKT (ECO/08/239045; EU CIP-EIP)

A szőlő-bor ágazatban a szőlőtermelők és pincészetek a gyakran szembesülnek két fontos környezeti problémával, ami egyrészt a kemikáliák és növényvédőszerek nagyarányú használata a szőlőtermesztésben, illetve a jelentős víz és energiafogyasztás a borkészítés során. Ennek követése, az erőforrások minél optimálisabb felhasználása, a környezet kímélése, a gazdaságosság, valamint jogi előírások együttes figyelembe vétele minden gazdálkodó számára fontos, de nehéz feladat.

Megtekintés »

A GMO MENTESSÉGET BIZTOSÍTÓ NEOTRADICIONÁLIS TERMELÉSI ELJÁRÁS KIDOLGOZÁSA A SERTÉSTENYÉSZTÉSBEN

Az állattenyésztés jelenleg érzékelt egyik legnagyobb kihívása a biztos, GMO - mentes forrásból származó állati élelmiszer, amelyet megfelelő minőségben és mennyiségben, a környezet fenntarthatóságát szem előtt tartva, költséghatékonyan állítsanak elő úgy, hogy az állati takarmány származása beazonosítható legyen.

Megtekintés »

 • EIP-AGRI szeminárium: Az erdészeti innováció gyakorlatba való átültetése

  Az Európai Bizottság Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Főigazgatósága és az „Innováció és Tudáscsere - EIP-AGRI” Támogató Szerve ...

  Megtekintés »
 • Lehetőség nyílt kutatási infrastruktúrák igénybevételére az EJP Soil programon keresztül

  Az EJP Soil programon keresztül megnyílt a lehetőség kutatási infrastruktúrák igénybevételére olyan kutatók számára is, akiknek intézménye nem vesz részt az EJP Soil konzorciumban (a TASK 7.4 Access to infrastructure projektfeladat ke ...

  Megtekintés »
 • Megjelent a Tudományos Mecenatúra pályázat

  Megjelent a Tudományos Mecenatúra pályázat, amelynek célja, hogy támogassa a hazai tudományos kutatói közösségnek a nemzetközi vérkeringésbe való bekapcsolódásán túl a nyílt tudomány hazai térnyerését.

  Megtekintés »
 • HAGYOMÁNY ÉS INNOVÁCIÓ DÍJ AZ AGRÁRGAZDASÁGBAN (HIDA’2021) - 2021. ÉVI OMÉK

  A 2021. évi OMÉK alkalmából meghirdetett Hagyomány és Innováció Díj az Agrárgazdaságban elismerésre (továbbiakban: HIDA) azok pályázhatnak, akik hagyományos alapanyagból, innovatív megoldások alkalmazásával, a mai kor igényeinek ...

  Megtekintés »
 • Virtuális hálózatépítő esemény: Horizont Európa Cluster 6 felhívások 2022-ben

  Virtuális hálózatépító, konzorciumi partnerkereső eseményt rendeznek 2021. okótber 27-én a Horizont Európa Cluster 6 közelgő felhívásai vonatkozás&aa ...

  Megtekintés »
« »

 

Az Európai Bizottság újabb vizualizációs eszköze

Az Európai Bizottság újabb vizualizációs eszköze a Horizont Európa és Interreg programok adatait integrálva áttekintést nyújt arról, hogy milyen KFI befektetések történtek uniós, nemzeti és régiós szinten e két finanszírozási eszköz jóvoltából.

2021.10.25.Megtekintés »

A Horizon Results Booster szolgáltatásai

Az Európai Bizottság október elején információs nap keretében mutatta be a Horizon Results Booster szolgáltatásait.

2021.10.25.Megtekintés »

Horizont Európa pályázatírási tréning

Ismét meghirdetésre került a kétnapos pályázatírási tréning, mely angol nyelvű, interaktív és kifejezetten gyakorlatorientált.

Jelentkezési határidő: 2021.10. 22. (péntek), illetve 10. 29. (péntek).

2021.10.25.Megtekintés »

EIP-AGRI workshop Farm data for better farm performance

2021. december 9–10-én az Európai Bizottság és az EIP-AGRI támogató szervezet „Farm data for better farm performance” címmel online workshopot szervez.

2021.10.25.Megtekintés »

Talajműveléssel kapcsolatos EIP konferencia és szakmai nap

 

Az Agrofutura Magyarország Kft. EIP-AGRI konferenciát, szakmai napot szervez talajművelés témában.  

2021.10.25.Megtekintés »

Virtuális hálózatépítő esemény: Horizont Európa Cluster 6 felhívások 2022-ben

Virtuális hálózatépító, konzorciumi partnerkereső eseményt rendeznek 2021. okótber 27-én a Horizont Európa Cluster 6 közelgő felhívásai vonatkozásában.

2021.10.15.Megtekintés »

EIP-AGRI szeminárium: Az erdészeti innováció gyakorlatba való átültetése

Az Európai Bizottság Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Főigazgatósága és az „Innováció és Tudáscsere - EIP-AGRI” Támogató Szervezet szemináriumot szervez az erdészeti innováció témájában.

2021.10.13.Megtekintés »

Az EJP SOIL Joint Program talajadatokkal és adatharmonizációval foglalkozó WP6-os munkacsoportjának plenáris ülése

Az EJP SOIL Joint Program talajadatokkal és adatharmonizációval foglalkozó WP6-os munkacsoportja plenáris ülést tart pénteken, 2021. október 8-án. 

2021.10.06.Megtekintés »

Webinárium az agroökológia 13 elvéről

Az Agroecology Europe bevezető webináriumára 2021. október 6-án kerül sor, melynek témája az agroökológia 13 alapelvének feltárása. 

2021.09.27.Megtekintés »

A Horizont Európa 2022-es Cluster 6 pályázati felhívásokkal kapcsolatos online információs napok és konzorciumi partnerkereső rendezvény

Az Európai Bizottság várhatóan 2021. október 25-26-án tartja a 2022-es Cluster 6 pályázati felhívásokkal kapcsolatos online információs napokat

2021.09.23.Megtekintés »

Lehetőség nyílt kutatási infrastruktúrák igénybevételére az EJP Soil programon keresztül

Az EJP Soil programon keresztül megnyílt a lehetőség kutatási infrastruktúrák igénybevételére olyan kutatók számára is, akiknek intézménye nem vesz részt az EJP Soil konzorciumban (a TASK 7.4 Access to infrastructure projektfeladat keretében).

2021.09.06.Megtekintés »

Megjelent a Tudományos Mecenatúra pályázat

Megjelent a Tudományos Mecenatúra pályázat, amelynek célja, hogy támogassa a hazai tudományos kutatói közösségnek a nemzetközi vérkeringésbe való bekapcsolódásán túl a nyílt tudomány hazai térnyerését.

2021.08.31.Megtekintés »

HAGYOMÁNY ÉS INNOVÁCIÓ DÍJ AZ AGRÁRGAZDASÁGBAN (HIDA’2021) - 2021. ÉVI OMÉK

A 2021. évi OMÉK alkalmából meghirdetett Hagyomány és Innováció Díj az Agrárgazdaságban elismerésre (továbbiakban: HIDA) azok pályázhatnak, akik hagyományos alapanyagból, innovatív megoldások alkalmazásával, a mai kor igényeinek megfelelő élelmiszert állítanak elő.

2021.08.09.Megtekintés »

Minőség-Innováció 2021 pályázat

A finn koordinátorral együttműködésben az EOQ MNB Egyesület ebben az évben is meghirdeti a "Minőség-Innováció 2021" pályázatot.

2021.07.22.Megtekintés »

Horizont Európa programmal kapcsolatos konzorciumépítést támogató pályázati felhívás

Megjelent a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal Horizont Európa programmal kapcsolatos konzorciumépítést támogató pályázati felhívása.

2021.07.22.Megtekintés »

NE MULASSZA EL BENYÚJTANI AZ EIP PROJEKTJÉHEZ TARTOZÓ BESZÁMOLÓKAT!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a kifizetési igényléshez, mérföldkőhöz kapcsolódóan a szakmai beszámolók benyújtására az Innovációs operatív csoportok létrehozása és az innovatív projekt megvalósításához szükséges beruházás támogatása című felhívásnak megfelelően az EIP-AGRI Magyarország oldalán van lehetőség az alábbiak szerint.

2021.07.02.Megtekintés »

EJP Soil - First external Call (előzetes bejelentés)

Előzetes információk érhetők el az EJP Soil felhívásával kapcsolatban, melynek célja a holisztikus mezőgazdasági talajgazdálkodási gyakorlatok előmozdítása.

2021.04.15.Megtekintés »

Elérhetők a Horizont Európa keretprogram tematikus munkaprogram tervezetei

Az NKFIH honlapján több hír is megjelent a Horizont Európa programmal kapcsolatban.

2021.04.01.Megtekintés »

Ingyenes program az innovatív agrár-élelmiszeripari startupok támogatására: EIT Food Seedbed

Az EIT Food Seedbed program a a jövő vállalkozóinak ösztönzését szolgálja, támogatja a pályakezdő vállalkozókat, vállalkozói akadémikusokat az és újonnan alapított startupokat, amelyek az EIT Food egyik fókuszterületével foglalkoznak.

2021.02.09.Megtekintés »

Uniós szintű nyilvános konzultáció: „Egészséges talaj – új uniós talajstratégia”

Az EU 2030-ig szóló Biodiverzitás Stratégiája keretében bejelentették az EU 2006. évi Tematikus Talajvédelmi Stratégiájának frissítését a talajok és a talajpusztulás átfogó kezelése, valamint a talajpusztulás semlegességének 2030-ig történő elérése érdekében. Ennek okán elindult egy uniós szintű nyilvános konzultáció „Egészséges talaj – új uniós talajstratégia” címmel.

2021.02.08.Megtekintés »