SHARING KNOWLEDGE - CONNECTING PEOPLE - TACKLING CHALLENGES

Konferencia - „People’s food – people’s health. Towards healthy and sustainable European Food Systems”

Kategória Európai Uniós esemény
Időpont 2018.11.22 - 2018.11.23
Típus konferencia
Honlap
Helyszín: Austria Center, Bécs-Ausztria
Kulcsszavak táplálkozás egészséges életmód élelmiszerrendszerek

Az osztrák Munkaügyi, Szociális, Egészségügyi és Fogyasztóvédelmi Minisztérium magas szintű, szektorokon átívelő, és több tudományterületet érintő EU konferenciát szervez a teljes élelmiszerrendszer érintettjei számára az osztrák EU elnökség alatt.

A jövő élelmiszere-a jövő egészsége

Úton az egészséges és fenntartható európai élelmiszerrendszerek felé

A konferencia célja az aktív párbeszéd elősegítése az EU tagországok érintett felei között, jó gyakorlatok megosztása a határokon átívelő hatékony együttműködés bemutatására, illetve innovatív megoldások keresése az egészséges táplálkozás előmozdítása érdekében.

Az egészséges életmód egyre nagyobb jelentőséggel bír a nyugati társadalmakban, ugyanakkor a nem fertőző betegségek gyakorisága, mint például a diabétesz gyakran a nem megfelelő táplálkozás következményeként egyre növekszik. Ez is jelzi, milyen sürgetővé vált az emberek, a társadalom és a tágabb gazdaság számára hasznos, új megoldások keresése.

Célközönség: minden tagország különböző szektorainak képviselői és az élelmiszerrendszer 4 legfontosabb területének szereplői, úgy, mint gazdaság, civil társadalom, egészségügy és környezetvédelem. A résztvevőkhöz olyan innovátorok is csatlakoznak szerte az EU tagországaiból, akik tapasztalattal rendelkeznek határokon átívelő projektek lebonyolításában, az Élelmezés-Egészségügy témakörben.

A konferencia remélhetőleg mérföldkő lesz az egészségesebb és fenntarthatóbb európai élelmiszerrendszerek felé vezető úton.

Amennyiben a téma felkeltette érdeklődését vagy további információra van szüksége, itt tájékozódhat:

eu-foodsystems@bmgf.gv.at