Notice: Undefined index: page in /var/www/html/index.php on line 56
EIP-AGRI Magyarország
SHARING KNOWLEDGE - CONNECTING PEOPLE - TACKLING CHALLENGES
regisztráció / bejelentkezés

Regisztráljon vagy jelentkezzen be

Írjon nekünk

Írjon nekünk

Gyakori kérdések

Gyakran Ismételt Kérdések

Hírlevélre feliratkozom

Hírlevélre feliratkozom

Ön miért keresi fel elsősorban az EIP AGRI portált?


Bizonyítsa be, hogy nem robot

A MEZTELEN CSIGÁK ELLENI VÉDEKEZÉS LEHETŐSÉGE TEJSAVÓS CSAPDÁZÁSSAL

A meztelen csigák a szántóföldi és kertészeti növények régről ismert kártevői. Kártételükkel jelentősen megnehezítik a kertészeti üzemek és különösen a házikertekben kertészkedők dolgát. Az általuk okozott kártétel a lágyszárú termesztett növényeken, zöldségféléken jelentkezik. Különösen jelentős kártétel alakul ki a gondozatlan területekkel határos házikertekben, ahol a csigák az elgyomosodott növényállományokban kiváló rejtekhelyeket találnak.

Megtekintés »

EURÓPAI FEJLESZTÉSEK A KÖRNYEZET VÉDELME ÉRDEKÉBEN A SZŐLŐ-BORSZEKTORBAN WINENVIRONMENT PROJEKT (ECO/08/239045; EU CIP-EIP)

A szőlő-bor ágazatban a szőlőtermelők és pincészetek a gyakran szembesülnek két fontos környezeti problémával, ami egyrészt a kemikáliák és növényvédőszerek nagyarányú használata a szőlőtermesztésben, illetve a jelentős víz és energiafogyasztás a borkészítés során. Ennek követése, az erőforrások minél optimálisabb felhasználása, a környezet kímélése, a gazdaságosság, valamint jogi előírások együttes figyelembe vétele minden gazdálkodó számára fontos, de nehéz feladat.

Megtekintés »

A GMO MENTESSÉGET BIZTOSÍTÓ NEOTRADICIONÁLIS TERMELÉSI ELJÁRÁS KIDOLGOZÁSA A SERTÉSTENYÉSZTÉSBEN

Az állattenyésztés jelenleg érzékelt egyik legnagyobb kihívása a biztos, GMO - mentes forrásból származó állati élelmiszer, amelyet megfelelő minőségben és mennyiségben, a környezet fenntarthatóságát szem előtt tartva, költséghatékonyan állítsanak elő úgy, hogy az állati takarmány származása beazonosítható legyen.

Megtekintés »

 • Az édesburgonya múltja, jelene és jövője a Dél-Alföldön (az „Elődeink nyomában" című konferencia szekcióülése)

  Elődeink nyomában – Az állattenyésztés és a takarmányozás oktatásának, kutatásának múltja és jelene Hódmezővásárhelyen cí ...

  Megtekintés »
 • A dinamikus talajnyomás-kísérletek előzményei és háttere, valamint a dinamikus talajnyomással végzett vetéssel foglalkozó EIP ...

  Elődeink nyomában – Az állattenyésztés és a takarmányozás oktatásának, kutat&

  Elődeink nyomában – Az állattenyésztés és a takarmányozás oktatásának, kutat& ...

  Megtekintés »
 • Lehetőség nyílt kutatási infrastruktúrák igénybevételére az EJP Soil programon keresztül

  Az EJP Soil programon keresztül megnyílt a lehetőség kutatási infrastruktúrák igénybevételére olyan kutatók számára is, akiknek intézménye nem vesz részt az EJP Soil konzorciumban (a TASK 7.4 Access to infrastructure projektfeladat ke ...

  Megtekintés »
 • Megjelent a Tudományos Mecenatúra pályázat

  Megjelent a Tudományos Mecenatúra pályázat, amelynek célja, hogy támogassa a hazai tudományos kutatói közösségnek a nemzetközi vérkeringésbe való bekapcsolódásán túl a nyílt tudomány hazai térnyerését.

  Megtekintés »
 • FameLab 2021 döntő

  A FameLab célja, hogy megtalálja azokat a kutatókat, akik a 21. század közönsége számára inspirálóan és izgalmasan tudnak beszélni fontos tudományos t&ea ...

  Megtekintés »
« »

 

FameLab 2021 döntő

A FameLab célja, hogy megtalálja azokat a kutatókat, akik a 21. század közönsége számára inspirálóan és izgalmasan tudnak beszélni fontos tudományos témákról.

2021.09.16.Megtekintés »

Az édesburgonya múltja, jelene és jövője a Dél-Alföldön (az „Elődeink nyomában" című konferencia szekcióülése)

Elődeink nyomában – Az állattenyésztés és a takarmányozás oktatásának, kutatásának múltja és jelene Hódmezővásárhelyen címmel rendeznek konferenciát az SZTE Mezőgazdasági Karán 2021. szeptember szeptember 22-én.

2021.09.14.Megtekintés »

A dinamikus talajnyomás-kísérletek előzményei és háttere, valamint a dinamikus talajnyomással végzett vetéssel foglalkozó EIP projekt első éves eredményeinek bemutatása

Elődeink nyomában – Az állattenyésztés és a takarmányozás oktatásának, kutatásának múltja és jelene Hódmezővásárhelyen címmel rendeznek konferenciát az SZTE Mezőgazdasági Karán 2021. szeptember szeptember 22-én.

2021.09.09.Megtekintés »

Lehetőség nyílt kutatási infrastruktúrák igénybevételére az EJP Soil programon keresztül

Az EJP Soil programon keresztül megnyílt a lehetőség kutatási infrastruktúrák igénybevételére olyan kutatók számára is, akiknek intézménye nem vesz részt az EJP Soil konzorciumban (a TASK 7.4 Access to infrastructure projektfeladat keretében).

2021.09.06.Megtekintés »

Megjelent a Tudományos Mecenatúra pályázat

Megjelent a Tudományos Mecenatúra pályázat, amelynek célja, hogy támogassa a hazai tudományos kutatói közösségnek a nemzetközi vérkeringésbe való bekapcsolódásán túl a nyílt tudomány hazai térnyerését.

2021.08.31.Megtekintés »

Szója fajtabemutató

A MAGYAR SZÓJA ÉS FEHÉRJENÖVÉNY EGYESÜLET és a Lajtamag Kft. 2021. szeptember 7-ére (keddre) szója fajtabemutatót, szakmai napot szervez Püskin. 

2021.08.30.Megtekintés »

HAGYOMÁNY ÉS INNOVÁCIÓ DÍJ AZ AGRÁRGAZDASÁGBAN (HIDA’2021) - 2021. ÉVI OMÉK

A 2021. évi OMÉK alkalmából meghirdetett Hagyomány és Innováció Díj az Agrárgazdaságban elismerésre (továbbiakban: HIDA) azok pályázhatnak, akik hagyományos alapanyagból, innovatív megoldások alkalmazásával, a mai kor igényeinek megfelelő élelmiszert állítanak elő.

2021.08.09.Megtekintés »

Minőség-Innováció 2021 pályázat

A finn koordinátorral együttműködésben az EOQ MNB Egyesület ebben az évben is meghirdeti a "Minőség-Innováció 2021" pályázatot.

2021.07.22.Megtekintés »

Horizont Európa programmal kapcsolatos konzorciumépítést támogató pályázati felhívás

Megjelent a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal Horizont Európa programmal kapcsolatos konzorciumépítést támogató pályázati felhívása.

2021.07.22.Megtekintés »

Horizon Europe - Cluster 6: információs napok és konzorciumépítő rendezvény

A nemzetközi konzorciumépítő esemény fő célja, hogy összehozza az összes érintett felet, akik pályázni kívánnak a Horizon Europe - Cluster 6 felhívásai keretében. 

2021.07.05.Megtekintés »

UNFSS 2021 „Independent Dialogues”: Az élelmiszer-rendszerekkel kapcsolatos nemzetközi kutatási együttműködés megerősítése

Az INRAE és az UNESP közösen invitál minden érdeklődőt egy, az UNFSS 2021 „Independent Dialogues” keretén belül megrendezésre kerülő kísérő rendezvényre, melyre a Tudományos Napok előtt kerül sor: Strengthening international research cooperation on food systems

2021.07.05.Megtekintés »

NE MULASSZA EL BENYÚJTANI AZ EIP PROJEKTJÉHEZ TARTOZÓ BESZÁMOLÓKAT!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a kifizetési igényléshez, mérföldkőhöz kapcsolódóan a szakmai beszámolók benyújtására az Innovációs operatív csoportok létrehozása és az innovatív projekt megvalósításához szükséges beruházás támogatása című felhívásnak megfelelően az EIP-AGRI Magyarország oldalán van lehetőség az alábbiak szerint.

2021.07.02.Megtekintés »

I. Rövid Élelmiszer Ellátási Lánc (REL) Expo és Konferencia

A Kislépték Egyesület 2021. június 25-én 10.00-17.00 között megrendezi a SMARTCHAIN I. (REL) Rövid Ellátási Lánc Expot és konferenciát a Nemzeti Biodiverzitás -és Génmegőrzési Központban Gödöllőn.

2021.06.15.Megtekintés »

EJP Soil - First external Call (előzetes bejelentés)

Előzetes információk érhetők el az EJP Soil felhívásával kapcsolatban, melynek célja a holisztikus mezőgazdasági talajgazdálkodási gyakorlatok előmozdítása.

2021.04.15.Megtekintés »

FameLab 2021 tudományos előadói verseny

Az idei FameLab-et rendhagyó, online formában rendezzük meg. Jelentkezzen 2021-ben az előadás feltöltésével a világ vezető tudománykommunikációs versenyére!

2021.04.13.Megtekintés »

Elérhetők a Horizont Európa keretprogram tematikus munkaprogram tervezetei

Az NKFIH honlapján több hír is megjelent a Horizont Európa programmal kapcsolatban.

2021.04.01.Megtekintés »

Ingyenes program az innovatív agrár-élelmiszeripari startupok támogatására: EIT Food Seedbed

Az EIT Food Seedbed program a a jövő vállalkozóinak ösztönzését szolgálja, támogatja a pályakezdő vállalkozókat, vállalkozói akadémikusokat az és újonnan alapított startupokat, amelyek az EIT Food egyik fókuszterületével foglalkoznak.

2021.02.09.Megtekintés »

Uniós szintű nyilvános konzultáció: „Egészséges talaj – új uniós talajstratégia”

Az EU 2030-ig szóló Biodiverzitás Stratégiája keretében bejelentették az EU 2006. évi Tematikus Talajvédelmi Stratégiájának frissítését a talajok és a talajpusztulás átfogó kezelése, valamint a talajpusztulás semlegességének 2030-ig történő elérése érdekében. Ennek okán elindult egy uniós szintű nyilvános konzultáció „Egészséges talaj – új uniós talajstratégia” címmel.

2021.02.08.Megtekintés »

Szakmai fórum az ökológiai szójatermesztés jegyében

Az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet a fenntartható, low-input, illetve ökológiai szójatermesztés fejlesztését tűzte ki célul. Az alábbiakban elérhető cikkben az ezzel kapcsolatos aktualitásokról számolnak be.

2021.01.26.Megtekintés »

Kutatási felhívás: "One Health interventions to prevent or reduce the development and transmission of AMR"

A JPIAMR nemzetközi pályázati felhívást indít a JPIAMR égisze alatt és az ERA-NET JPIAMR-ACTION keretében. A felhívás kifejezetten az antibiotikum-rezisztencia növekvő veszélyének kezelésére összpontosít.

2021.01.20.Megtekintés »