Notice: Undefined index: page in /var/www/html/index.php on line 56
EIP-AGRI Magyarország
SHARING KNOWLEDGE - CONNECTING PEOPLE - TACKLING CHALLENGES
regisztráció / bejelentkezés

Regisztráljon vagy jelentkezzen be

Írjon nekünk

Írjon nekünk

Gyakori kérdések

Gyakran Ismételt Kérdések

Hírlevélre feliratkozom

Hírlevélre feliratkozom

Ön miért keresi fel elsősorban az EIP AGRI portált?


Bizonyítsa be, hogy nem robot

A MEZTELEN CSIGÁK ELLENI VÉDEKEZÉS LEHETŐSÉGE TEJSAVÓS CSAPDÁZÁSSAL

A meztelen csigák a szántóföldi és kertészeti növények régről ismert kártevői. Kártételükkel jelentősen megnehezítik a kertészeti üzemek és különösen a házikertekben kertészkedők dolgát. Az általuk okozott kártétel a lágyszárú termesztett növényeken, zöldségféléken jelentkezik. Különösen jelentős kártétel alakul ki a gondozatlan területekkel határos házikertekben, ahol a csigák az elgyomosodott növényállományokban kiváló rejtekhelyeket találnak.

Megtekintés »

EURÓPAI FEJLESZTÉSEK A KÖRNYEZET VÉDELME ÉRDEKÉBEN A SZŐLŐ-BORSZEKTORBAN WINENVIRONMENT PROJEKT (ECO/08/239045; EU CIP-EIP)

A szőlő-bor ágazatban a szőlőtermelők és pincészetek a gyakran szembesülnek két fontos környezeti problémával, ami egyrészt a kemikáliák és növényvédőszerek nagyarányú használata a szőlőtermesztésben, illetve a jelentős víz és energiafogyasztás a borkészítés során. Ennek követése, az erőforrások minél optimálisabb felhasználása, a környezet kímélése, a gazdaságosság, valamint jogi előírások együttes figyelembe vétele minden gazdálkodó számára fontos, de nehéz feladat.

Megtekintés »

A GMO MENTESSÉGET BIZTOSÍTÓ NEOTRADICIONÁLIS TERMELÉSI ELJÁRÁS KIDOLGOZÁSA A SERTÉSTENYÉSZTÉSBEN

Az állattenyésztés jelenleg érzékelt egyik legnagyobb kihívása a biztos, GMO - mentes forrásból származó állati élelmiszer, amelyet megfelelő minőségben és mennyiségben, a környezet fenntarthatóságát szem előtt tartva, költséghatékonyan állítsanak elő úgy, hogy az állati takarmány származása beazonosítható legyen.

Megtekintés »

 • Kutatási felhívás: "One Health interventions to prevent or reduce the development and transmission of AMR"

  A JPIAMR nemzetközi pályázati felhívást indít a JPIAMR égisze alatt és az ERA-NET JPIAMR-ACTION keretében. A felhívás kifejezetten az antibiotikum-rezisztencia növekvő veszélyének kezelésére összpontosít.

  Megtekintés »
 • EJP Soil - First external Call (előzetes bejelentés)

  Előzetes információk érhetők el az EJP Soil felhívásával kapcsolatban, melynek célja a holisztikus mezőgazdasági talajgazdálkodási gyakorlatok előmozdítása.

  Megtekintés »
 • Ingyenes program az innovatív agrár-élelmiszeripari startupok támogatására: EIT Food Seedbed

  Az EIT Food Seedbed program a a jövő vállalkozóinak ösztönzését szolgálja, támogatja a pályakezdő vállalkozókat, vállalkozói akadémikusokat az és újonnan alapított startupokat, amelyek az EIT Food egyik fókuszterületével foglal ...

  Megtekintés »
 • Uniós szintű nyilvános konzultáció: „Egészséges talaj – új uniós talajstratégia”

  Az EU 2030-ig szóló Biodiverzitás Stratégiája keretében bejelentették az EU 2006. évi Tematikus Talajvédelmi Stratégiájának frissítését a talajok és a talajpusztulás átfogó kezelése, valamint a talajpusztulás semlegességének 20 ...

  Megtekintés »
 • Szakmai fórum az ökológiai szójatermesztés jegyében

  Az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet a fenntartható, low-input, illetve ökológiai szójatermesztés fejlesztését tűzte ki célul. Az alábbiakban elérhető cikkben az ezzel kapcsolatos aktualitásokról számolnak be.

  Megtekintés »
« »

 

EJP Soil - First external Call (előzetes bejelentés)

Előzetes információk érhetők el az EJP Soil felhívásával kapcsolatban, melynek célja a holisztikus mezőgazdasági talajgazdálkodási gyakorlatok előmozdítása.

2021.04.15.Megtekintés »

FameLab 2021 tudományos előadói verseny

Az idei FameLab-et rendhagyó, online formában rendezzük meg. Jelentkezzen 2021-ben az előadás feltöltésével a világ vezető tudománykommunikációs versenyére!

2021.04.13.Megtekintés »

A Horizont Európa program következő rendezvénye "A successful proposal for Horizon Europe"

A Horizont Európa programban történő sikeres pályázást előmozdítani hivatott rendezvénysorozat következő állomása

2021.04.01.Megtekintés »

European Research & Innovation Days

2021 június 23-24. között megtartásra kerül a European Research & Innovation Days elnevezésű esemény.

2021.04.01.Megtekintés »

Elérhetők a Horizont Európa keretprogram tematikus munkaprogram tervezetei

Az NKFIH honlapján több hír is megjelent a Horizont Európa programmal kapcsolatban.

2021.04.01.Megtekintés »

Horizont Európa Magyar Nyitó Esemény

A Horizont Európa program az EU új kutatási, innovációs keretprogramja 2021-2027 között. Ennek bemutatására szervez egy nagyszabású hazai nyitóesemélnyt az Innovációs és Technológiai Minisztérium, illetve az NKFIH március 29-én.

2021.03.23.Megtekintés »

Hogyan készítsünk sikeres ajánlatot a Horizont Európa programban?

Az Európia Bizottság által szervezett online webinárra március 24-én kerül sor.

2021.03.19.Megtekintés »

EJP SOIL Annual Science Days

 EJP SOIL 2021.évi Tudományos Napok

2021.03.09.Megtekintés »

25. Európai Bővítési és az Oktatási Szeminárium - ESEE 2021

Az ESEE egy oktatókból és tanácsadókból álló csoport, amely kétévente tart konferenciát és ad ki folyóiratot a mezőgazdasági bővítéssel és oktatással kapcsolatos témákról. 

2021.03.09.Megtekintés »

Horizont Európa: a pályázás és a projektmenedzsment szabályairól szóló webinárium

Az NKFI Hivatal online Horizont Európa rendezvénysorozatának keretében 2021. március 16-án, 13 órától kerül sor a keretprogram pályázási és projektmenedzsment szabályait bemutató webináriumra.

2021.03.08.Megtekintés »

Ingyenes program az innovatív agrár-élelmiszeripari startupok támogatására: EIT Food Seedbed

Az EIT Food Seedbed program a a jövő vállalkozóinak ösztönzését szolgálja, támogatja a pályakezdő vállalkozókat, vállalkozói akadémikusokat az és újonnan alapított startupokat, amelyek az EIT Food egyik fókuszterületével foglalkoznak.

2021.02.09.Megtekintés »

Uniós szintű nyilvános konzultáció: „Egészséges talaj – új uniós talajstratégia”

Az EU 2030-ig szóló Biodiverzitás Stratégiája keretében bejelentették az EU 2006. évi Tematikus Talajvédelmi Stratégiájának frissítését a talajok és a talajpusztulás átfogó kezelése, valamint a talajpusztulás semlegességének 2030-ig történő elérése érdekében. Ennek okán elindult egy uniós szintű nyilvános konzultáció „Egészséges talaj – új uniós talajstratégia” címmel.

2021.02.08.Megtekintés »

Szakmai fórum az ökológiai szójatermesztés jegyében

Az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet a fenntartható, low-input, illetve ökológiai szójatermesztés fejlesztését tűzte ki célul. Az alábbiakban elérhető cikkben az ezzel kapcsolatos aktualitásokról számolnak be.

2021.01.26.Megtekintés »

Kutatási felhívás: "One Health interventions to prevent or reduce the development and transmission of AMR"

A JPIAMR nemzetközi pályázati felhívást indít a JPIAMR égisze alatt és az ERA-NET JPIAMR-ACTION keretében. A felhívás kifejezetten az antibiotikum-rezisztencia növekvő veszélyének kezelésére összpontosít.

2021.01.20.Megtekintés »

Mennyit tudsz a talajokról?

A Nemzeti, Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elkészítette az Európai Bizottság egy tájékoztatási anyagának magyar fordítását, amely egy, a talajjal kapcsolatos kérdéseket tartalmazó kvíz.

2020.11.23.Megtekintés »

Felmérés: „Az európai agroökológiai élő laboratóriumok és kutatási infrastruktúra-kezdeményezések első szűrése”

Az Európai Bizottság Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Főigazgatósága nemrég közzétett egy online felmérését „Az európai agroökológiai élő laboratóriumok és kutatási infrastruktúra-kezdeményezések első szűrése” címmel.

2020.10.30.Megtekintés »

NE MULASSZA EL BENYÚJTANI AZ EIP PROJEKTJÉHEZ TARTOZÓ BESZÁMOLÓKAT!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a kifizetési igényléshez, mérföldkőhöz kapcsolódóan a szakmai beszámolók benyújtására az Innovációs operatív csoportok létrehozása és az innovatív projekt megvalósításához szükséges beruházás támogatása című felhívásnak megfelelően az EIP-AGRI Magyarország oldalán van lehetőség az alábbiak szerint.

2020.10.14.Megtekintés »

Elérhető a Piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatásának őszi fordulója

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból meghirdetett Piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatásának című felhívás célja a vállalkozások versenyképességének javítása piacorientált kutatás-fejlesztési és innovációs projektjeik támogatásával.

2020.10.14.Megtekintés »

Újranyitás: Piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy újranyitották a Piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása (piaci KFI) című felhívást.

2020.08.19.Megtekintés »

Online szakmai konferencia-sorozat az amerikai piac iránt érdeklődő EU-s vállalkozások számára

Az Enrich in the USA (Network for European Research and Innovation acceleration in the US) H2020 projekt kutatókat, startup-okat és innovatív kis- és középvállalkozásokat támogat az amerikai piacra történő kijutásban, ennek keretében ingyenes online szakmai konferencia-sorozatra hívja az amerikai piac iránt érdeklődő EU-s vállalkozásokat.

2020.07.23.Megtekintés »