Notice: Undefined index: page in /var/www/html/index.php on line 56
EIP-AGRI Magyarország
SHARING KNOWLEDGE - CONNECTING PEOPLE - TACKLING CHALLENGES
regisztráció / bejelentkezés

Regisztráljon vagy jelentkezzen be

Írjon nekünk

Írjon nekünk

Gyakori kérdések

Gyakran Ismételt Kérdések

Hírlevélre feliratkozom

Hírlevélre feliratkozom

Ön miért keresi fel elsősorban az EIP AGRI portált?


Bizonyítsa be, hogy nem robot

A MEZTELEN CSIGÁK ELLENI VÉDEKEZÉS LEHETŐSÉGE TEJSAVÓS CSAPDÁZÁSSAL

A meztelen csigák a szántóföldi és kertészeti növények régről ismert kártevői. Kártételükkel jelentősen megnehezítik a kertészeti üzemek és különösen a házikertekben kertészkedők dolgát. Az általuk okozott kártétel a lágyszárú termesztett növényeken, zöldségféléken jelentkezik. Különösen jelentős kártétel alakul ki a gondozatlan területekkel határos házikertekben, ahol a csigák az elgyomosodott növényállományokban kiváló rejtekhelyeket találnak.

Megtekintés »

EURÓPAI FEJLESZTÉSEK A KÖRNYEZET VÉDELME ÉRDEKÉBEN A SZŐLŐ-BORSZEKTORBAN WINENVIRONMENT PROJEKT (ECO/08/239045; EU CIP-EIP)

A szőlő-bor ágazatban a szőlőtermelők és pincészetek a gyakran szembesülnek két fontos környezeti problémával, ami egyrészt a kemikáliák és növényvédőszerek nagyarányú használata a szőlőtermesztésben, illetve a jelentős víz és energiafogyasztás a borkészítés során. Ennek követése, az erőforrások minél optimálisabb felhasználása, a környezet kímélése, a gazdaságosság, valamint jogi előírások együttes figyelembe vétele minden gazdálkodó számára fontos, de nehéz feladat.

Megtekintés »

A GMO MENTESSÉGET BIZTOSÍTÓ NEOTRADICIONÁLIS TERMELÉSI ELJÁRÁS KIDOLGOZÁSA A SERTÉSTENYÉSZTÉSBEN

Az állattenyésztés jelenleg érzékelt egyik legnagyobb kihívása a biztos, GMO - mentes forrásból származó állati élelmiszer, amelyet megfelelő minőségben és mennyiségben, a környezet fenntarthatóságát szem előtt tartva, költséghatékonyan állítsanak elő úgy, hogy az állati takarmány származása beazonosítható legyen.

Megtekintés »

 • Lehetőség nyílt kutatási infrastruktúrák igénybevételére az EJP Soil programon keresztül

  Az EJP Soil programon keresztül megnyílt a lehetőség kutatási infrastruktúrák igénybevételére olyan kutatók számára is, akiknek intézménye nem vesz részt az EJP Soil konzorciumban (a TASK 7.4 Access to infrastructure projektfeladat ke ...

  Megtekintés »
 • INFORMÁCIÓS NAP: Horizont Európa Missziók a fenntarthatóságért

  2022. július 6-án, szerdán a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal Horizont Európa Missziók a fenntarthatóság&eacu ...

  Megtekintés »
 • Összefoglaló talajegészség témájú Best4Soil európai projektről

  A projekt eredményei kapcsán betekintést kaphatunk a talajvédelmet és növényvédelmet egyaránt szolgáló jó gyakorlatokba.

  Megtekintés »
 • Összefoglaló talajegészség témájú Best4Soil európai projektről

  A projekt eredményei kapcsán betekintést kaphatunk a talajvédelmet és növényvédelmet egyaránt szolgáló jó gyakorlatokba.

  Megtekintés »
 • A Eurostars-3 Program értékelőket keres agrár- és élelmiszeripar területen

  Az értékelés vállalása mellett szól, hogy betekintést nyújt a Eurostars-3 program belső működésébe és az értékelési folyamatába.

  Megtekintés »
« »

 

Open Innovation

Mi az az Open Innovation? Amikor egy szervezet nem csak a saját tudására, erőforrásaira (saját munkatársakra) támaszkodik a fejlődés érdekében, hanem többféle külső forrást is használ, pl. vásárlói visszajelzéseket vagy az elérhető egyetemeket.

2022.07.21.Megtekintés »

Indul a negyedik agrár stratup inkubációs program

Idén szeptemberben negyedik alkalommal indul az agrár startupokat és nagyvállalatok összekötő NAK TechLab inkubációs program. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által életre hívott programba bekerült startupok nagyvállalatok segítségével fejleszthetik megoldásaikat a szektor igényeinek megfelelően.

2022.07.13.Megtekintés »

INFORMÁCIÓS NAP: Horizont Európa Missziók a fenntarthatóságért

2022. július 6-án, szerdán a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal Horizont Európa Missziók a fenntarthatóságért információs napot szervez.

2022.07.05.Megtekintés »

Az EIP-AGRI Támogatási Eszköz szakértőket keres

3 új EIP-AGRI fókuszcsoportba szakértőket keresnek biológiai sokféleséggel, szociális gazdálkodással és a földterületek művelésének felhagyásával kapcsolatban.

2022.06.30.Megtekintés »

Meghívó: Marie Skłodowska-Curie Akciók - Posztdoktori ösztöndíj jelenléti workshop

Pályázati lehetőség

2022.06.16.Megtekintés »

36. SCAR plenáris ülés felhívás

A SCAR plenáris ülése a 6. Horizont Európe partnerségekre és azok stratégiai kutatási és innovációs menetrendjének előkészítési folyamatára összpontosít. Emellett a mezőgazdaság, az élelmezési rendszerek, a biogazdaság és az erdőgazdálkodás aktuális témáival is foglalkozik, beleértve a SCAR-nak az ukrajnai háború által kiváltott kihívásokra adott válaszát és a SCAR-csoportok egyéb prioritásait.

2022.06.02.Megtekintés »

SCAR konferencia "Emberek az átmenetben: az agroökológiai megközelítések és a fenntartható élelmezési rendszerek felé"

A konferencia középpontjában az embereknek az agrárökológiai és az élelmezési rendszerek átmenetében betöltött szerepe áll. A SCAR a tagállamok, a társult országok és az Európai Bizottság tanácsadásával alapvető szerepet játszik a felmerülő átmeneti kutatási kérdések kiemelésében.

2022.06.02.Megtekintés »

Újabb lehetőség az i2CONNECT keretében: Interaktív innovációs támogatási tanácsadóvá válás

Az i2CONNECT keretében szerveződő szeminárium mesterhallgatóknak és tanároknak szól.

2022.05.19.Megtekintés »

SmartAgriHubs webinárium: „PÖTTINGER - heading forward by innovation and continuity“

2022. május 20-án, "PÖTTINGER - heading forward by innovation and continuity" címmel kerül megrendezésre a hetedik SmartAgriHubs webinárium. 

2022.05.18.Megtekintés »

DISARM Horizont 2020 projekt záróeseménye: Practical advances in farming to tackle antimicrobial resistance

A DISARM Horizont 2020 projekt záróeseményére 2022. május 16-án kerül sor, amely "Practical advances in farming to tackle antimicrobial resistance" címmel kerül megrendezésre a Copa-Cogeca központjában, Brüsszelben, azonban online módon is van lehetőség a részvételre. 

2022.05.02.Megtekintés »

Felhívás a "Vegyen részt az uniós misszióban" című közvetítői eseményen való részvételre: Talajmegállapodás Európáért "

Az Európai Bizottság Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Főigazgatósága (DG AGRI) és az "Innováció és tudáscsere | EIP-AGRI" közvetítői rendezvényt szervez "Vegyen részt az EU misszióban: Talajmegállapodás Európáért" néven

2022.04.11.Megtekintés »

Online információs esemény: külföldi kutatók fogadásával kapcsolatos tudnivalók

Az NKFI Hivatal április 12-én kedden 10:00 – 12:00 óra között online információs eseményt szervez az egyetemek és kutatóintézetek külföldi kutatók fogadásával foglalkozó munkatársai számára.

2022.04.04.Megtekintés »

Tapasztalt oktatókat keresnek az interaktív innovációval kapcsolatos szaktanácsadói módszertani képzések megvalósítására az i2connect projekt keretében

Az i2connect projekt keretében tapasztalt oktatókat keresnek az interaktív innovációval kapcsolatos tanácsadói/szaktanácsadói módszertani képzések megvalósítására a 2022. 09. 15. és 2024. 06. 30. közötti időszakban Csehország, Dánia, Észtország, Románia, Szlovákia, Spanyolország és Svédország vonatkozásában.

2022.03.28.Megtekintés »

FELMÉRÉS - Az EU tanácsadóinak elképzelései az innovációról és a kompetenciákról

Felkérünk minden uniós mezőgazdasági tanácsadót, hogy vegyen részt ebben az online felmérésben

2022.03.25.Megtekintés »

Felhívás az EIP-AGRI "Átállás a biogazdálkodásra: innovatív megközelítések és kihívások" című workshopján való részvételre

"A biogazdálkodásra való áttérés: innovatív megközelítések és kihívások" című workshopja megrendezésre kerül, és várjuk a résztvevők jelentkezését!

2022.03.25.Megtekintés »

Konferencia: Az állattenyésztés jövőjének alakítása kutatásokon keresztül

A francia Mezőgazdasági és Élelmiszerügyi Minisztérium 2022. június 13-án konferenciát szervez Párizsban, amelynek középpontjában a címben jelölt téma áll. 

2022.03.25.Megtekintés »

"EIT Food - a mezőgazdaság, az élelmiszeripar és a táplálkozás legnagyobb innovációs központja" című webinárium

Rövid webináriumi szünet után újra itt vagyunk, és örömmel meghívjuk Önöket egy izgalmas SmartAgriHubs webináriumra

2022.03.25.Megtekintés »

EUREKA! Itt az EU Farmbook online tudástár

Meghirdetésre került az EU Farmbook online tudástár 2 disszeminációs eseménye, a hazai webináriuma, és a nemzetközi zárókonferenciája

2022.03.21.Megtekintés »

Alkalmazkodás az éghajlatváltozáshoz, ideértve a társadalmi átalakulásokat missziót és Óceánunk és vizeink minőségének helyreállítása 2030-ig missziót bemutató információs nap

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal együttműködve az Express Innovation Agency-vel információs rendezvényt szervez a Horizont Európa kutatási és innovációs keretprogram éghajlatváltozással és vizeink védelmével kapcsolatos pályázati lehetőségeinek bemutatására.

2022.03.07.Megtekintés »

Farmers leading implementation of sustainable water management solutions

2022.01.07.Megtekintés »