Notice: Undefined index: page in /var/www/html/index.php on line 56
EIP-AGRI Magyarország
SHARING KNOWLEDGE - CONNECTING PEOPLE - TACKLING CHALLENGES
regisztráció / bejelentkezés

Regisztráljon vagy jelentkezzen be

Írjon nekünk

Írjon nekünk

Gyakori kérdések

Gyakran Ismételt Kérdések

Hírlevélre feliratkozom

Hírlevélre feliratkozom

Ön miért keresi fel elsősorban az EIP AGRI portált?


Bizonyítsa be, hogy nem robot

A MEZTELEN CSIGÁK ELLENI VÉDEKEZÉS LEHETŐSÉGE TEJSAVÓS CSAPDÁZÁSSAL

A meztelen csigák a szántóföldi és kertészeti növények régről ismert kártevői. Kártételükkel jelentősen megnehezítik a kertészeti üzemek és különösen a házikertekben kertészkedők dolgát. Az általuk okozott kártétel a lágyszárú termesztett növényeken, zöldségféléken jelentkezik. Különösen jelentős kártétel alakul ki a gondozatlan területekkel határos házikertekben, ahol a csigák az elgyomosodott növényállományokban kiváló rejtekhelyeket találnak.

Megtekintés »

EURÓPAI FEJLESZTÉSEK A KÖRNYEZET VÉDELME ÉRDEKÉBEN A SZŐLŐ-BORSZEKTORBAN WINENVIRONMENT PROJEKT (ECO/08/239045; EU CIP-EIP)

A szőlő-bor ágazatban a szőlőtermelők és pincészetek a gyakran szembesülnek két fontos környezeti problémával, ami egyrészt a kemikáliák és növényvédőszerek nagyarányú használata a szőlőtermesztésben, illetve a jelentős víz és energiafogyasztás a borkészítés során. Ennek követése, az erőforrások minél optimálisabb felhasználása, a környezet kímélése, a gazdaságosság, valamint jogi előírások együttes figyelembe vétele minden gazdálkodó számára fontos, de nehéz feladat.

Megtekintés »

A GMO MENTESSÉGET BIZTOSÍTÓ NEOTRADICIONÁLIS TERMELÉSI ELJÁRÁS KIDOLGOZÁSA A SERTÉSTENYÉSZTÉSBEN

Az állattenyésztés jelenleg érzékelt egyik legnagyobb kihívása a biztos, GMO - mentes forrásból származó állati élelmiszer, amelyet megfelelő minőségben és mennyiségben, a környezet fenntarthatóságát szem előtt tartva, költséghatékonyan állítsanak elő úgy, hogy az állati takarmány származása beazonosítható legyen.

Megtekintés »

 • 2020 szeptemberében EU-FORA program indul

  Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság ismét meghirdette az EU-FORA programot, amelyre 2020. január 31-ig lehet jelentkezni.

  Megtekintés »
 • A BBI JU 2020. évi munkaterve

  Megjelent a BBI JU (biomassza alapú ipar közös kezdeményezés) 2020. évi munkaterve.

  Megtekintés »
 • Az ENSZ Környezetvédelmi Programja: a Föld Bajnokai díj, a Föld Fiatal Bajnokai díj

  Az ENSZ Környezetvédelmi Programjának keretében minden évben elismerésre kerülnek azon személyek, csoportok és szervezetek, akik kiemelkedően hozzájárultak a környezet védelméhez és helyreállításához.

  Megtekintés »
 • Meghosszabbították a nem élelmiszeripari növényekkel foglalkozó EIP-AGRI fókuszcsoport felhívását

  A fókuszcsoport a következő kérdéssel foglalkozik: „Hogyan járulhatnak hozzá az ipari növények olyan új piaci lehetőségekhez, üzleti modellekhez és fenntartható gazdálkodási rendszerekhez, amelyek értéket teremtenek az EU gazdál ...

  Megtekintés »
 • Nyitva az 5 új EIP-AGRI fókuszcsoportra irányuló felhívás

  Az új fókuszcsoportok a következőkkel foglalkoznak: a vadvilág és a mezőgazdasági termelés kérdése; nem élelmiszeripari növények; műanyagok a mezőgazdaságban; fenntartható marhahús-előállítás, (szubtrópusi) trópusi növényi ...

  Megtekintés »
« »

 

Intelligens Szakosodási Stratégia (S3) tervezése kérdőív

A 2021-2027-es uniós programozási ciklus tervezési feladatainak egyik meghatározó pontja az Intelligens Szakosodási Stratégia (S3) tervezése. Kérjük, az alábbi kérdőív kitöltésével járuljon hozzá az S3 tervezési folyamat széles körű társadalmi megalapozottságához.

2020.02.21.Megtekintés »

Intelligens Szakosodási Stratégia (S3) tervezése kérdőív

A 2021-2027-es uniós programozási ciklus tervezési feladatainak egyik meghatározó pontja az Intelligens Szakosodási Stratégia (S3) tervezése.Kérjük, a kérdőív kitöltésével járuljon hozzá a tervezéshez.

2020.02.20.Megtekintés »

A németországi Leibniz Intézet meghívója magyar állattartó üzemek számára, SmartCow szakmai tanácskozásra 2020.03.11.

A német Leibniz Intézet stakeholder meetinget és tanulmányutat szervez 2020. március 11-én az észak-németországi (Dummerstorf) telephelyén a szarvasmarha-szektor integrált infrastrukturális kutatásával és innovációjával kapcsolatban, SmartCow címen.

2020.02.19.Megtekintés »

BBI JU Információs Nap 2020

Nyitva áll a regisztrációs lehetőség a BBI JU 2020 Információs Nap-ra. A BBI Közös Vállalkozás Információs Napjára 2020. április 22-én kerül sor Brüsszelben. Bemutatásra kerülnek a 2020-as pályázati felhívásai, valamint lehetőség nyílik beszélgetni a BBI Közös Vállalkozás alapító partnereivel és a tagállamok képviselőivel, illetve véleménycserét folytathatnak a BBI Közös Vállalkozással szinergiában működő szervezetekkel.

2020.02.19.Megtekintés »

Ingyenes nyári iskola Pármában

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA), a Pármai Egyetem és a Piacenzai Sacro Cuore Katolikus Egyetem nyári iskolát szervez „One Health” címen. A rendezvényre 2020. június 9–11. napja között kerül sor, az olaszországi Parmában.

2020.02.12.Megtekintés »

Az ENSZ Környezetvédelmi Programja: a Föld Bajnokai díj, a Föld Fiatal Bajnokai díj

Az ENSZ Környezetvédelmi Programjának keretében minden évben elismerésre kerülnek azon személyek, csoportok és szervezetek, akik kiemelkedően hozzájárultak a környezet védelméhez és helyreállításához.

2020.02.11.Megtekintés »

Meghosszabbították a nem élelmiszeripari növényekkel foglalkozó EIP-AGRI fókuszcsoport felhívását

A fókuszcsoport a következő kérdéssel foglalkozik: „Hogyan járulhatnak hozzá az ipari növények olyan új piaci lehetőségekhez, üzleti modellekhez és fenntartható gazdálkodási rendszerekhez, amelyek értéket teremtenek az EU gazdálkodói számára, miközben nem helyettesítik az élelmiszer-előállítást?”

2020.02.04.Megtekintés »

Meghosszabbították a nem élelmiszeripari növényekkel foglalkozó EIP-AGRI fókuszcsoport felhívását

2020.02.04.Megtekintés »

Nyitva az 5 új EIP-AGRI fókuszcsoportra irányuló felhívás

Az új fókuszcsoportok a következőkkel foglalkoznak: a vadvilág és a mezőgazdasági termelés kérdése; nem élelmiszeripari növények; műanyagok a mezőgazdaságban; fenntartható marhahús-előállítás, (szubtrópusi) trópusi növényi élelmiszerek éghajlati szempontból intelligens termelése.

2020.01.20.Megtekintés »

2020 szeptemberében EU-FORA program indul

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság ismét meghirdette az EU-FORA programot, amelyre 2020. január 31-ig lehet jelentkezni.

2020.01.17.Megtekintés »

ERA-Net ICT-AGRI-FOOD pályázati felhívás

Megnyílt az ERA-Net ICT-AGRI-FOOD pályázati felhívása!

2020.01.08.Megtekintés »

ERA-Net Cofound Food Systems ans Climate pályázati felhívás

Megnyílt az ERA-Net Cofund Food Systems and Climate pályázati felhívása.

2020.01.08.Megtekintés »

4. Erdészeti Innovációs Workshop

2020. január 15. és 16. napján kerül megrendezésre a 4. Erdészeti Innovációs Workshop Firenzében. Előadók jelentkezését várják. 

2019.11.04.Megtekintés »

Európai Biomassza Konferencia és Kiállítás 2020

A 28. Európai Biomassza Konferencia és Kiállítás 2020. április 27. és 30. között kerül megrendezésre Marseille-ben, Franciaországban. A rendezvényre 2019. november 5-i határidővel várják a releváns absztraktokat.

2019.10.14.Megtekintés »

FELHÍVÁS - H2020 PÁLYÁZATÍRÓI WORKSHOP

2019. november 5-6. között workshopot tartunk a hazai kutatók számára a magyar társfinanszírozással megvalósuló agrár ERA-NET pályázatokon való sikeres részvétel elősegítéséért.

2019.10.11.Megtekintés »

FELHÍVÁS - H2020 PÁLYÁZATÍRÓI TRÉNERI FELADATOK ELLÁTÁSÁRA

A szakmai partneri kör bővítése érdekében jelen felhívás keretében olyan vállalkozások, trénerek jelentkezését várjuk, akik H2020 tréning megtartásában már tapasztalattal rendelkeznek és magas színvonalon képesek a tervezetten kétnapos workshop 2. napjának tréneri feladatait ellátni. 

2019.08.12.Megtekintés »

3. Nemzetközi Vidékfejlesztési Tudományos Konferencia – „Digitalizáció a vidéki térségekben – kihívás és/vagy lehetőség?”

A konferencia célja, hogy a gyakorlati szakemberek, a tervezők és a tudományos közösség képviselői számára tudományos eszközöket, módszereket biztosítson a közös gondolkodáshoz, a hatékony problémamegoldó módszerek áttekintéséhez.

2019.07.22.Megtekintés »

„Small is smart” – EIP AGRI Workshop: Innovatív megoldások a mezőgazdasági és erdészeti kisgazdaságok számára

"Small is smart" - Innovatív megoldások a mezőgazdasági és erdészeti kisgazdaságok számára EIP-AGRI Workshop kerül megrendezésre Romániában, Bukarestben 2019. október 29-30-án, melyhez a szervezők résztvevőket keresnek! 2019. június 15-ig lehet jelentkezni.

2019.06.04.Megtekintés »

Fenntartható Gazdaság és Mezőgazdaság _ Kaposvári Egyetem konferenciája

A Kaposvári Egyetem Nemzetközi Konferenciát szervez Fenntartható Gazdaság és Mezőgazdaság témában (2019. november 14.), melynek célja a fenntarthatósággal kapcsolatos problémák feltárása a gazdaságban és a mezőgazdaságban.

2019.06.03.Megtekintés »

Élelmiszergazdasági Innovációk Konferenciája 2019.

A konferencia célja, hogy az élelmiszergazdaság fejlődő technológiai vállalkozásai megismerjék, megértsék, átlássák forrásbevonási lehetőségeiket, válaszokat kaphassanak finanszírozási vonatkozású kérdéseikre és megtalálják a fejlesztési céljaikhoz legjobban illeszkedő megoldást.

2019.05.09.Megtekintés »